Feedmore Granulaat 20 kg. inkuilmiddel voor 50 ton. vanaf 1,98 euro per ton silage.

Feedmore Granulaat 20 kg. inkuilmiddel voor 50 ton. vanaf 1,98 euro per ton silage.

Feedmore Granulaat 20 kg.

  • Meer stabiliteit in de kuil
  • Minder broei na de opening
  • Hogere voedingswaarde
  • Verbetert de smakelijkheid en de productie.

De rol van de azijnzuur en propionzuur bacteriën.

Bij het openen van de kuil is de kans op opwarming en verliezen van voederwaarde groot. Dit komt met name doordat er zuurstof bij de kuil komt. Feed’more’ bevat de heterofermentatieve Lactobacillus brevis die azijnzuur/propionzuur produceert om de kuil na opening langer koel te houden. Azijnzuur/propionzuur zorgt ervoor dat bij het openen van de kuil schimmel en gistvorming wordt geremd.

De rol van de melkzuur bacteriën.

Een goede kwaliteit kuilvoer is afhankelijk van de activiteit van melkzuur bacteriën, die snel suikers in het gewas om moeten zetten in melkzuur. De melkzuur bacteriestammen in Feed’more’ zijn speciaal geselecteerd om te groeien over het gehele pH-bereik tijdens de fermentatie.

Feedmore bevat een combinatie van twee stammen melkzuurbacteriën, Een stam is actief bij het relatief hoge pH bereik, waarna de tweede stam met een lagere ph bereik de daling voltooid. Samen zorgen ze ervoor dat snel een breed scala van suikers in melkzuur wordt omgezet om de pH te verlagen. Wanneer de pH onder de 4 à 4,5 komt, stopt de groei van deze bacterien en worden er geen natuurlijke eiwitten meer afgebroken. Hierdoor krijgt men stabielere kuil zonder verlies van voederwaarde.

De rol van enzymen.

Bij onderzoek in de UK zijn speciale enzymen ontdekt, die een aanzienlijke verhoging van de verteerbaarheid realiseren. Dit wordt bereikt doordat deze enzymen de koolhydraten scheiden van de lignine in de vezels. Hierdoor kunnen de pensbacterien de koolhydraten beter benutten. Aantoonbare verhoging van de productie bij gebruik van Feedmore is hiervan het gevolg.

Gebruiks aanwijzing Feedmore granulaat. Zak van 20 kg. is voor 50 ton silage .

Verdeel 400 gram feedmore granulaat per ton silage via een granulaat doseerapparaat op de hakselaar of opraapwagen. een goede verdeling is essentieel.

 

Artikelnummer 28500
BTW 21%
Aantal stuks Staffelprijs per stuk
1 - 9 € 119,79
11 - 19 € 110,00