Topro Colostrum Mix 500 g

Biest is van levensbelang!

Het is de eerste voeding die lammeren binnen krijgen en is nodig voor een goede start. Het is dé bron van immunoglobulines, vet, eiwit en vocht die het lam nodig heeft. Met name in dit stadium is een goede voorziening in immunoglobulines essentieel voor de gezondheid en overlevingskansen van het pasgeboren lam. Voldoende biestopname, en daarmee opname van immunoglobulines, is niet altijd vanzelfsprekend. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat de moeder onvoldoende biest produceert.

Topro Colostrum Mix perfecte aanvulling voor lammeren

De Topro Colostrum Mix is geproduceerd met als doel het zo goed mogelijk vervangen van biest en vormt dan ook een uitstekende aanvulling in geval van tekorten. Het product bestaat uit: runder colostrum, wei-eiwit poeder, kokosnoot olie, gehydrolyseerd wei-eiwit en ei-eiwit. Daarnaast zijn de nodige vitamines en sporenelementen toegevoegd. Door de handige sachets van 25 gram is het product eenvoudig te doseren.

Toelichting op dosering:

Mix 25 gram poeder met 80 ml warm water totdat het poeder is opgelost.
Advies bij erg zwakke dieren: mix 50 gram poeder met 120 ml warm water. Dien de melk zo snel mogelijk na geboorte toe, het liefst binnen 6 uur.

Topro Colostrum Mix ook voor kalveren!

Gebruiksaanwijzing kalveren: De hoeveelheid toe te voegen Topro Colostrum Mix is afhankelijk van de biestkwaliteit, gemeten met de refractometer:

  • < 18; voeg dan 8 maatscheppen (=120 gram) Topro Colostrum Mix per liter biest toe.
  • < 23; voeg dan 4 maatscheppen (= 60 gram) Topro Colostrum Mix per liter biest toe
  • Los de Colostrum Mix eerst op in 200 ml warm water, en mix totdat dit is opgelost. Daarna kan het worden toegevoegd aan de biest

Één afgestreken maatschep is 15 gram.

Artikelnummer 110024
BTW 9%
Dosering25 g poeder in 80 ml warm water; bij erg zwakke dieren: 50 g poeder in 120 ml warm water
RegistratienummerGMP021562
Werkzame stofGeconcentreerd rundercolostrum, wei-eiwit, kokosnoot-olie, tarwe-eiwit & ei-eiwit
Diersoortlam, kalf
Toedieningoraal
Omdoos6
Gewicht0.57 KG